Még ebben az évben óriási beruházást valósít meg a Ford. A fejlesztés értéke eléri a 25 millió dollárt. Minden üzemi világítást led-re cserélnek, ami az előzetes számítások alapján 56 millió kilowattóra energiacsökkenést fog jelenteni a beruházás befejeztével, évente. Augusztusban már elkezdődtek a munkálatok a dearborni üzemben.

Ez egy elég komoly befektetés, amitől 70%-os energiamegtakarítást remél a cég. Ezenfelül anyagilag is nagyon sokat nyerhet a Ford, mert a LED-ek élettartama miatt biztosan nem kell jópár évig a cserével foglalkozni és karbantartást sem igényelnek. Eddig 2 évente kellett cserélni az izzókat, ami anyag- és munkaerőköltségekben is nagy kiadást jelentett. A Fordnál úgy terveznek, hogy évente 7 millió dollárt fognak megtakarítani, így már 3,5 év alatt megtérül a befektetett pénz.

Az, hogy led lesz mindenhol, a biztonságot is megnöveli a környezetvédelmen felül. Egészségre káros anyagokat nem tartalmaz, tűzveszély esélye csökken, egyenletes fényt ad, ami a szemet is kíméli.

A Fordnál az utóbbi időben egyre hangsúlyosabban kezelik a környezetvédelmet és energiamegtakarítást. Nemrég jelentették be, hogy megépítik Michigan állam legnagyobb napelemes parkolóját. Ez a parkoló éves szinten 158 családi ház energiaszükségletét tudná kielégíteni. Ugyanez a szám a led befektetésnél: 6000 családi ház energiaszükségletét jelenti.

A világjárvány

miatt webshopunk

átmenetileg

nem üzemel!

Megértésüket köszönjük!