Led…Természetesen rengeteg érvet hallunk, pro és kontra, lássuk most azokat a véleményeket, amiket a Led-pártiak (ők vannak többen) általában hangoztatnak.

1. A led izzó nem termel hőt, míg a hagyományos izzók egyik nagy problémája az, hogy a felvett energia majdnem 100%-át hővé alakítja. Ez egyfelől persze pazarlás, másfelől pedig hőérzetünknek sem feltétlenül a legjobb.

2. A led világítás körülbelül 20.000 – 30.000 órát világít, míg a hagyományos izzók élettartama nagyjából 1.000 óra. Osszunk, szorozzunk, nézzük meg és vessük össze az árakat. Mi is éri meg jobban? Még talán számológép sem szükséges…

3. Az LED nem megy tönkre a sok kapcsolgatástól. A hagyományos izzók ellentétben folyamatosan veszítenek teljesítményükből a fel – le kapcsolgatástól. Bármit is mondunk, bizony egy lakásban jövünk-megyünk, kapcsolgatjuk a helységekben a villanyt, minél többet lakunk egy háztartásban, annál inkább szorozhatjuk ezeket a fel és lekapcsolásokat. (Télen pedig négy órakor már sötét van, ne felejtsük…)

4. Bár drágább, mint a hagyományos izzó, mégis akár 1 év alatt megtérülhet az ára, utána pedig már csak spórol nekünk. lásd 2. érvünk. Szeritnünk nem szorul további magyarázatra.

5. Folyamatosan fejlesztik, az áruk pedig csökken, tehát összességében egyre jobb minőségű terméket vásárolhatnak meg egyre olcsóbban.

Nyilván mindenki számára egyéni döntés kérdése, hogy hagyományos, vagy led-et szereltet lakásába, otthonába.

Van azonban egy egyszerű módja annak, hogy utánajárjunk az igazságnak: kérdezzük meg villanyszerelőnket, vagy egy szaküzlet dolgozóját, hogy mivel világít otthon. Tanulságos lesz…

led

 Még több érv érdekli? Kattintson ide!

Hol vásárolhatja meg? Kattintson ide! 

A világjárvány

miatt webshopunk

átmenetileg

nem üzemel!

Megértésüket köszönjük!